Onze missie

Balans is een kantoor met een enigszins andere aanpak,
een vernieuwende en eigentijdse aanpak durven we stellen.

Hoezo?

Wij hanteren enkele principes die volgens ons een must zijn bij bemiddelen.

BETROUWBAAR

Wanneer een conflict uit de hand loopt is het vaak een natuurlijke reactie om uw rechten af te dwingen bij een rechtbank.

Laat uw conflict evenwel niet ontsporen voor een rechtbank. Vanuit onze ervaring als advocaat weten wij maar al te goed dat een procedure voor de rechtbank vaak tijdrovend is, veel negatieve energie vergt en hoge kosten met zich meebrengt. Ook zal een externe persoon, de rechter, een beslissing maken over belangrijke zaken in uw leven. Dikwijls ontstaat hierdoor ook een onherstelbare breuk in relaties.

Met bemiddeling daarentegen ga je zelf op zoek naar een oplossing. Je hebt de touwtjes meer in handen en je kan hierbij zo creatief zijn als je zelf wil. Vaak is er ook niemand die jouw situatie en jouw belang beter kan inschatten dan jijzelf.

Vb ouders weten beter dan wie ook welke verblijfsregeling voor hen praktisch haalbaar is en wat de noden zijn van de kinderen.

Vb ondernemers weten als marktspelers en technische experts beter dan wie ook welke de noden zijn voor het bedrijf of een creatieve samenwerking.

Dankzij onze juridische ervaring kunnen wij u ook bijstaan in complexe materies. Een bemiddeld akkoord onderhandelen dat juridisch correct is en in de toekomst ook effectief kan stand houden is belangrijk.

Stap af van de gedachte “het heeft tóch geen zin” – bemiddeling slaagt zeer vaak!

Geef bemiddeling een kans, ook al voelt u boosheid of wantrouwen ten opzichte van de andere partij en bent u ervan overtuigd dat deze niet voor rede vatbaar is. 

Maak u niet te veel zorgen en vertrouw op onze kennis en ervaring. Wij zijn immers erkende bemiddelaars opgeleid tot experten in het openbreken van vastgelopen gesprekken en het bieden van perspectief naar haalbare oplossingen en akkoorden. Wij zorgen dat het vooruit gaat.

BETROKKEN

Wij zijn als bemiddelaar onafhankelijk maar voelen ons wel steeds betrokken bij de mensen achter het dossier.

Wij zijn ons er van bewust dat u vaak gespannen bent en met gemengde gevoelens ‘aan tafel’ komt. Vaak moet u zodanig uit uw ‘comfort zone’ komen om het gesprek aan te gaan na teleurstelling, ruzies en tevergeefse pogingen tot gesprek.

Bij elke bemiddeling gaan wij altijd persoonlijk met u aan tafel en nemen wij de tijd om naar u te luisteren, zonder onze tijd meteen te limiteren. We voelen samen aan hoe lang er fris – en dus nuttig – kan bemiddeld worden.

Met Balans willen wij komaf maken met een stroeve en formele manier van werken die plaats maakt voor gemoedelijkheid, positiviteit en oplossingsgericht denken. Wij zijn betrokken bemiddelaars en hechten bijzonder veel belang aan een pragmatische en menselijke aanpak. 

Bemiddeling heeft als doel om ‘de taart’ te vergroten, te zoeken naar een meerwaarde voor iedereen rond de bemiddelingstafel. Hierbij behoudt u de controle over de oplossing.

Zie het als een ongelofelijke opportuniteit om de best mogelijke oplossing te onderhandelen in een passend kader met deskundige begeleiding van een erkend bemiddelaar.

Wij creëren hierbij voor u een ontspannen en uiterst discreet klimaat waarbinnen u tot een gezamenlijke oplossing kan komen.

Als u dit wenst komen wij naar u toe. Wij merken dat vooral ondernemers niet altijd tijd of gemak vinden in verplaatsing. Geen probleem, wij brengen mee wat nodig is om ook bij u comfortabel te bemiddelen.

Onze missie is om voor mensen maar ook mét mensen de juiste balans te vinden en te streven naar een evenwichtig en duurzaam akkoord.

ONLINE EN OFFLINE

Wij bemiddelen online en offline, vaak zelfs gecombineerd. 

Met onze online bemiddelingstool komen wij tegemoet aan de hedendaagse noden en willen wij bemiddeling op een toegankelijke en laagdrempelige manier aanbieden.

Het hele online gebeuren wint ongelooflijk  aan terrein en dit kwam met de corona crisis in een stroomversnelling. Als online shoppen, bankieren, onderwijzen mogelijk is, dan is ook online bemiddelen mogelijk vanuit uw vertrouwde omgeving of bureaustoel.

Grote pluspunten van online bemiddelen zijn snelheid en flexibiliteit. Online kan er op zeer korte termijn een bemiddeling worden ingeboekt. En hoewel online bemiddelen voor de ene een must is, kan dit voor de ander vreemd aanvoelen.

Net daarom nemen wij de tijd om u uit te leggen wat ‘online bemiddelen’ bij ons inhoudt en welke tools wij hiervoor gebruiken.  U neemt dan zelf de beslissing wat het best bij u aansluit.

%d bloggers liken dit: